Assalamualaikum, moga mendapat manfaat !!! Terima kasih sudi singgah .. Syukran jazilan :)

Monday, 13 April 2015

Matrikulasi =)


Assalamualaikum..
Ladies and gentleman
Boys and girls XD




Kelmarin kecoh dengan batch 97 pasal pengumuman Kolej Matrikulasi.. ye laa dah hampir 4 bulan tanam anggur so hati tu dah berkorbar-korbar nak sambung belajar laa kan.. First of all, Imah nak cita sikit pasal matriks ni.. Actually, matriks ni ada 3 aliran iaitu aliran sains, aliran akaun dan aliran teknikal.. Aliran akaun dan teknikal Imah tak tau sangat hee.. because I just make research for science stream only haha.. For aliran sains ni ada 3 modul .. time sekarang laa pada masa akan datang aku tak tau laa haha

MODUL 1

  • biology
  • chemistry
  • physics
  • mathematics
MODUL 2
  • physics
  • chemistry
  • mathematics
  • science computer
MODUL 3
  • biology
  • chemistry
  • mathematics
  • science computer

Haa math di matriks ni macam addmath kat sekolah taw.. bukan math mode ya.. hee So sebelum Imah melalut lebih panjang, Imah nak ucap tahniah laaa kepada sesiapa yang dapat .. sebab hampa terpilih nak sambung belajar di situ.. Actually yang mana dapat tawaran tu jangan terus menolak sebab kadang-kadang benda yang kita menolak itulah sebenarnya rezeki kita.. kan dah rugi uolls... Jangan lupa istikharah dulu jangan terlebih excited pulak.. hee

Actually, Alhamdulillah Imah pun dapat matriks tapi Imah dapat di Kolej Mara Kulim. Mula2 terkilan la jugak sebab Imah nak kat Kolej Matrikulasi Perak but i know Allah is the best planner.. hee Bersyukur laa.. Jangan mengada-ngada sangat,.. hee

Dari google image XD

Disebabkan terkilan tadi, Imah pun terus buat research pasal matriks di Kolej Mara Kulim ni.. hehe And, now i know benefits it.. Betul lah perancangan Allah itu lebih baik.. hehe alhamdulillah..  InsyaAllah Imah akan story2 dalam ni pasal KM Kulim ni *based on my research laa* hee

okay sekian, wasalam :)

4 comments:

  1. I dapat Matrikulasi kat Kedah. Masa form 5 (tahun lepas) saja je main isi sekali dapat. Hahaha..
    Tapi nak tolak tawaran matriks ni, sebab hard-core sangat subjects takut takleh catch up. Anyway, good luck for your studies!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Really? haha its okay.. thank you :)

      Delete
  2. tahniah imah!! selamat menjalani frasa kehidupan baru di matrik okey??

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tentang blog...